македонски » јапонски   Во кино


45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [四十五]
45 [Shijūgo]

映画館で
eigakan de

45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [四十五]
45 [Shijūgo]

映画館で
eigakan de

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Ние сакаме во кино. 映画---------
e------ n- i--------.
Денес се прикажува еден добар филм. 今日-------------
k-- w- ī e--- o y---- i----.
Филмот е сосема нов. その---------
s--- e--- w- s---------------.
   
Каде е благајната? チケ------------
c------- u---- w- d------- k-?
Има ли уште слободни места? まだ----------
m--- s--- w- s---- i---- k-?
Колку чинат влезните билети? 入場---------
n-------- w- i-------- k-?
   
Кога започнува претставата? 開演-------
k---- w- i---------?
Колку долго трае филмот? 上映------------
j--- j---- w- d------------ k-?
Може ли да се резервират билети? チケ-----------
c------- o y----- d------- k-?
   
Јас би сакал / сакала да седам позади. 後ろ-------------
u----- n- h- n- s-------- n-------.
Јас би сакал / сакала да седам напред. 前の------------
m-- n- h- n- s-------- n-------.
Јас би сакал / сакала да седам во средината. 真中-------------
m------------- n- s-------- n-------.
   
Филмот беше возбудлив. どき----------
d------- s--- e----------.
Филмот не беше досаден. 映画--------------
e--- w- t---------- w- n----------.
Но книгата за филмот беше подобра. でも--------------
d---- g------ n- h- g- y----------.
   
Каква беше музиката? 音楽--------
o----- w- d-------- k-?
Какви беа глумците? 俳優--------
h---- w- d-------- k-?
Имаше ли титлуван текст на англиски јазик? 英語---------
e--- n- j--------------- k-?