македонски » јапонски   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [四十八]
48 [Shitoya]

休暇中の活動
kyūka-chū no katsudō

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [四十八]
48 [Shitoya]

休暇中の活動
kyūka-chū no katsudō

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Дали е чиста плажата? 浜辺- き---- か ?
h----- w- k-------- k-?
+
Може ли човек таму да плива? そこ-- 泳--- か ?
s----- w- o-------- k-?
+
Не ли е опасно, таму да се плива? そこ- 泳--- 危---- で- か ?
s--- d- o----- m- a------------- k-?
+
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? ここ- ビ------- レ--- 出--- か ?
k--- d- b------------ o r------ d------- k-?
+
Може ли овде да се изнајми лежалка? ここ- ビ------ レ--- で--- か ?
k--- d- b-------- o r------ d------- k-?
+
Може ли овде да се изнајми чамец? ここ- ボ--- レ--- で--- か ?
k--- d- b--- o r------ d------- k-?
+
   
Би сакал / сакала да сурфам. サー---- し-- で- 。
s---- g- s---------.
+
Би сакал / сакала да нуркам. スキ--------- し-- で- 。
s-------------- o s---------.
+
Би сакал / сакала да скијам на вода. 水上---- し-- で- 。
m------- s--- o s---------.
+
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? サー----- レ--- で--- か ?
s------- o r------ d------- k-?
+
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? ダイ---- 装-- レ--- で--- か ?
d---------- s--- o r------ d------- k-?
+
Може ли да се изнајмат скии за вода? 水上---- レ--- で--- か ?
m------- s--- o r------ d------- k-?
+
   
Јас сум почетник. 私は 初-- で- 。
w------ w- s-------------.
+
Јас сум средно-добар / добра. 私は 中- で- 。
w------ w- c---------.
+
Јас веќе добро се снаоѓам. 私は ベ--- で- 。
w------ w- b----------.
+
   
Каде е ски лифтот? スキ----- ど- で- か ?
s--------- w- d------- k-?
+
Имаш ли скии со себе? スキ-- 持-- い-- か ?
s--- o m---- i---- k-?
+
Имаш ли скијачки чевли со себе? スキ--- 持-- い-- か ?
s--- k---- o m---- i---- k-?
+