македонски » јапонски   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [五]
5 [Go]

国と言語
kuni to gengo

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [五]
5 [Go]

国と言語
kuni to gengo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Џон е од Лондон. ジョ-----------
j-- w- R----- s-----------.
Лондон се наоѓа во Англија. ロン-------------
r----- w- I------ n- a------.
Тој зборува англиски. 彼は--------
k--- w- e--- o h----------.
   
Марија е од Мадрид. マリ------------
m---- w- m-------- s-----------.
Мадрид се наоѓа во Шпанија. マド--------------
m-------- w- S----- n- a------.
Таа зборува шпански. 彼女------------
k----- w- S------- o h----------.
   
Петар и Марта се од Берлин. ピー----------------
p--- t- M----- w- B------ s-----------.
Берлин се наоѓа во Германија. ベル------------
b------ w- D----- n- a------.
Зборувате ли вие двајцата германски? あな------------------
a--------- w- f----- t--- d------- o h---------- k-?
   
Лондон е главен град. ロン--------
r----- w- s--------.
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. マド--------------
m-------- t- B------ m- s--------.
Главните градови се големи и бучни. 首都------------
s---- w- ō------ u---------.
   
Франција се наоѓа во Европа. フラ--------------
f------ w- y------ n- a------.
Египет се наоѓа во Африка. エジ-------------
e------ w- A------ n- a------.
Јапонија се наоѓа во Азија. 日本----------
n---- w- A--- n- a------.
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. カナ----------
k----- w- H------ n- a------.
Панама се наоѓа во Средна Америка. パナ----------
p----- w- C----- n- a------.
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. ブラ-----------
b------- w- N----- n- a------.