македонски » јапонски   Во базен за пливање


50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [五十]
50 [Goji-Tsu]

プールで
pūru de

50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [五十]
50 [Goji-Tsu]

プールで
pūru de

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Денес е жешко. 今日-------
k-- w- a-------- n-.
Ќе одиме ли на базен? プー----------
p--- n- i-------- k-?
Имаш ли желба да одиме на пливање? 泳ぎ---------
o---- n- i--------- k-?
   
Имаш ли пешкир? タオ----------
t---- o m---- i---- k-?
Имаш ли гаќи за капење? 水泳------------
s---- p----- o m---- i---- k-?
Имаш ли костим за капење? 水着---------
m----- o m---- i---- k-?
   
Умееш ли да пливаш? 泳げ----
o-------- k-.
Умееш ли да нуркаш? 潜れ----
k--------- k-.
Умееш ли да скокаш во вода? 飛び---------
t------- g- d------- k-?
   
Каде е тушот? シャ---------
s---- w- d------- k-?
Каде е кабината за пресоблекување? 更衣--------
k--------- w- d------- k-?
Каде се очилата за пливање? 水中----------
s----- m----- w- d------- k-?
   
Длабока ли е водата? 水は------
m--- w- f-------- k-?
Чиста ли е водата? 水は-------
m--- w- k-------- k-?
Топла ли е водата? 水は-------
m--- w- a---------- k-?
   
Се смрзнувам. 寒い---
s--------.
Водата е премногу студена. 水が-------
m--- g- t------ s-------.
Излегувам сега од водата. もう---------
m- m--- k--- a--------.