македонски » јапонски   Набавки


51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [五十一]
51 [Gojūichi]

調達 / 買い物
chōtatsu/ kaimono

51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [五十一]
51 [Gojūichi]

調達 / 買い物
chōtatsu/ kaimono

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Сакам да одам во библиотеката. 図書---------
t------- n- i---------.
Сакам да одам во книжарницата. 本屋--------
h----- n- i---------.
Сакам да одам до трафиката. キオ----------
k------ n- i---------.
   
Сакам да изнајмам една книга. 本を-------
h-- o k----------.
Сакам да купам една книга. 本を-------
h-- o k---------.
Сакам да купам еден весник. 新聞--------
s------ o k---------.
   
Сакам да одам во библиотеката, за да изнајмам една книга. 本を--------------
h-- o k--- n- t------- n- i---------.
Сакам да одам во книжарницата, за да купам една книга. 本を-------------
h-- o k-- n- h----- n- i---------.
Сакам да одам до трафиката, за да купам еден весник. 新聞----------------
s------ o k-- n- k------ n- i---------.
   
Сакам да одам кај оптичарот. メガ----------
m-------- n- i---------.
Сакам да одам во супермаркетот. スー---------------
s---------- n- i---------.
Сакам да одам кај пекарот. パン---------
p----- n- i---------.
   
Сакам да купам очила. 眼鏡--------
m----- o k---------.
Сакам да купам овошје и зеленчук. 果物-----------
k------- t- y---- o k---------.
Сакам да купам лепчиња и леб. プチ-------------
p------- t- p-- o k---------.
   
Сакам да одам кај оптичарот, за да купам очила. 眼鏡---------------
m----- o k-- n- m-------- n- i---------.
Сакам да одам во супермаркетот, за да купам овошје и зеленчук. 果物-------------------------
k------- t- y---- o k-- n-- s---------- n- i---------.
Сакам да одам кај пекарот, за да купам лепчиња и леб. ロー----------------------
r------ t- p-- o k-- n-- p----- n- i---------.