македонски » јапонски   Продавници


53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [五十三]
53 [Gojūsan]


mise

53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [五十三]
53 [Gojūsan]


mise

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Ние бараме спортска продавница. スポ-----------
s---------- o s-------------.
Ние бараме месарница. 肉屋--------
n----- o s-------------.
Ние бараме аптека. 薬局--------
y------- o s-------------.
   
Би сакале имено да купиме една топка за фудбал. サッ-------------
s-------- o k---------.
Би сакале имено да купиме салама. サラ---------
s----- o k---------.
Би сакале имено да купиме лекарства. 薬を-------
k----- o k---------.
   
Бараме една спортска продавница, за да купиме една топка за фудбал. サッ------------------------
s-------- o k-- n- n-- s---------- o s-------------.
Ние бараме месарница, за да купиме салама. サラ-----------------
s----- o k-- n- n-- n----- o s-------------.
Ние бараме аптека, за да купиме лекарства. 薬を---------------
k----- o k-- n- n-- y------- o s-------------.
   
Јас барам златар. 宝石---------
h----- m--- o s-------------.
Јас барам фото продавница . 写真---------
s--------- o s-------------.
Јас барам слаткарница. ケー----------
k------ o s-------------.
   
Имено имам намера, да купам еден прстен. 指輪-----------
y----- o k-- t-------- n----.
Имено имам намера, да купам еден филм. フィ-------------
f----- o k-- t-------- n----.
Имено имам намера, да купам една торта. ケー------------
k--- o k-- t-------- n----.
   
Јас барам златар, за да купам прстен. 指輪-----------------
y----- o k-- n- n-- h----- m--- o s-------------.
Јас барам фото продавница, за да купам филм. フィ-------------------
f----- o k-- n- n-- s--------- o s-------------.
Јас барам слаткарница, за да купам торта. ケー-------------------
k--- o k-- n- n-- k------ o s-------------.