македонски » јапонски   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [五十四]
54 [Gojūyon]

買い物
kaimono

54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [五十四]
54 [Gojūyon]

買い物
kaimono

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Сакам да купам еден подарок. プレ-------------
p-------- o k----- n-------.
Но не нешто премногу скапо. 高す-------
t--- s------ m--- o.
Можеби една рачна ташна? ハン------------
h--------- w- i-------- k-?
   
Која боја би ја сакале? どん---------
d----- i-- g- ī---- k-?
Црна, кафеава или бела? 黒、----
k---- c--- s----?
Една голема или мала? 大き------------------
Ō-- n----- k-- s------- c----- n----- k-?
   
Смеам ли да ја видам оваа? ちょ-------------
c----- m----- i---------- k-?
Дали таа е од кожа? これ------
k--- w- k------- k-?
Или пак е од вештачки материјал? それ--------
s------- g- k------- k-?
   
Од кожа секако. もち-------
m-----------------.
Ова е еден особено добар квалитет. これ-------------
k--- w- t----- y-- h-------- n- m-------.
И ташната навистина е со многу поволна цена. この-----------------
k--- h--------- w- h------ o-----------.
   
Ми се допаѓа. 気に------
k-------------.
Ќе ја земам. これ--------
k---- i----------.
Дали можам евентуално да ја заменам? 交換-------
k---- w- d------- k-?
   
Се разбира. もち-----
m-----------.
Ќе ја спакуваме како подарок. 贈り-------------
o-------- t- s---- o------ i---------.
Таму од спротива е благајната. レジ-------
r--- w- a---------.