македонски » јапонски   Работа / Занает


55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [五十五]
55 [Gojūgo]

仕事
shigoto

55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [五十五]
55 [Gojūgo]

仕事
shigoto

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Што сте по занает? ご職-- ?
g- s------- w-?
Мојот сопруг е лекар по занает. 夫は 医- で- 。
o--- w- i-------.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. パー----- 看-- と-- 勤--- い-- 。
p-------- n- k------- t- s---- k---- s---- i----.
   
Набргу ќе одиме во пензија. もう-- 年--- で- 。
m----- n----- s-----------.
Но даноците се високи. でも 税-- 高- で- 。
d--- z----- g- t--------.
И здравственото осигурување е високо. 健康--- 高- で- 。
k--------- m- t--------.
   
Што сакаш да бидеш? あな-- 、 将- 何- な--- で- か ?
a---- w-- s----- n--- n- n---------- k-?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. エン---- な--- 。
e------ n- n------.
Јас сакам да студирам на универзитетот. 大学- 勉--- つ-- で- 。
d------ d- b----- s--- t----------.
   
Јас сум практикант. 研修- で- 。
k------------.
Јас не заработувам многу. 稼ぎ- あ-- 多- あ---- 。
k----- w- a---- ō-- a-------.
Јас сум на пракса во странство. 外国- イ-------- し-- 。
g------ d- i---------- o s------.
   
Ова е мојот шеф. こち-- 私- 上- で- 。
k------ g- w------ n- j--------.
Јас имам љубезни колеги. 同僚- 親- で- 。
d---- w- s------------.
Напладне секогаш одиме во кантината. お昼- い-- 社---- 行--- 。
o---- w- i----- s---- s------ n- i------.
   
Јас барам едно работно место. 仕事- 探-- い-- 。
s------ o s-------------.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. もう 一-- 失-- で- 。
m- i------- m- s----------------.
Во оваа земја има премногу невработени. この-- 失--- 多-- ま- 。
k--- k--- w- s------------ g- ō s-------.