македонски » јапонски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [五十九]
59 [Gotoku]

郵便局で
yūbinkyoku de

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [五十九]
59 [Gotoku]

郵便局で
yūbinkyoku de

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Каде е најблиската пошта? 一番------------
i------ c----- y--------- w- d------- k-?
Далеку ли е до најблиската пошта? 次の------------
t---- n- y--------- m--- w- t------ k-?
Каде е најблиското поштенско сандаче? 一番------------
i------ c----- p----- w- d------- k-?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. 切手--------
k---- o f------- k------.
За една картичка и едно писмо. はが-------
h----- t- f--------.
Колку чини поштарината за Америка? アメ---------------
a------ m--- n- s---- w- i-------- k-?
   
Колку е тежок пакетот? 小包-----
k--------- n- o----- w-?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? それ-----------
s--- o k------- d- o-------- k-?
Колку долго трае, додека да пристигне? 何日----------
n-------- g---- d- t-------- k-?
   
Каде можам да телефонирам? どこ----------------
d--- k- d---- d----- t----- w- a------ k-?
Каде е следната телефонска говорница? 一番---------------
i------ c----- d---- b------ w- d------- k-?
Имате ли телефонски картички? テレ-------------
t---------- w- a------ k-?
   
Имате ли телефонски именик? 電話--------
d------- w- a------ k-?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? オー----------------
Ō------- n- k--- b---- g- w--------- k-?
Само момент, да проверам. お待-------------
o----- k------. S-------- m-----.
   
Линијата е секогаш зафатена. ずっ------
z---- h-------------.
Кој број го биравте? どの--------------
d--- b---- n- o----- n- n---------- k-?
Најпрво морате да изберете нула. まず------------------
m--- h----- n- z--- o k----------- i-------.