македонски » јапонски   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [六]
6 [Roku]

読み書き
yomikaki

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [六]
6 [Roku]

読み書き
yomikaki

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Јас читам. 私は-----
w------ w- y-------.
Јас читам една буква. 私は--------
w------ w- m--- o y-------.
Јас читам еден збор. 私は--------
w------ w- t---- o y-------.
   
Јас читам една реченица. 私は-------
w------ w- b-- o y-------.
Јас читам едно писмо. 私は--------
w------ w- t----- o y-------.
Јас читам една книга. 私は-------
w------ w- h-- o y-------.
   
Јас читам. 私は-----
w------ w- y-------.
Ти читаш. あな-------
a---- w- y-------.
Тој чита. 彼は-----
k--- w- y-------.
   
Јас пишувам. 私は-----
w------ w- k-------.
Јас пишувам една буква. 私は--------
w------ w- m--- o k-------.
Јас пишувам еден збор. 私は--------
w------ w- t---- o k-------.
   
Јас пишувам една реченица. 私は-------
w------ w- b-- o k-------.
Јас пишувам едно писмо. 私は--------
w------ w- t----- o k-------.
Јас пишувам една книга. 私は-------
w------ w- h-- o k-------.
   
Јас пишувам. 私は-----
w------ w- k-------.
Ти пишуваш. あな-------
a---- w- k-------.
Тој пишува. 彼は-----
k--- w- k-------.