македонски » јапонски   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

+ 60 [六十]60 [Rokuju-tsu]

+ 銀行でginkō de

60 [шеесет]

Во банка

-

60 [六十]
60 [Rokuju-tsu]

銀行で
ginkō de

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Би сакал / сакала да отворам една сметка. 口座- 開---- で- が 。
k--- o h-------- n-------.
+
Еве го мојот пасош. パス---- こ- で- 。
p------- w- k-------.
+
А ова е мојата адреса. これ- 私- 住- で- 。
k--- g- w------ n- j--------.
+
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. 口座- 現-- 入- し--- で- が 。
k--- n- g----- o n----- s----- n-------.
+
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. 口座-- 現-- 下----- で- が 。
k--- k--- g----- o o-------- n-------.
+
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. 口座---- お-- し-- 。
k--- m--------- o o------------.
+
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. トラ--------- 換- し--- で- が 。
t--------------- o k----- s----- n-------.
+
Колку се високи таксите? 手数-- い-- で-- ?
t------ w- i-------- k-?
+
Каде морам да потпишам? どこ- サ-- す-- い--- か ?
d--- n- s--- s----- ī---- k-?
+
   
Очекувам уплата од Германија. ドイ---- 送-- 待-- い-- 。
d----- k--- n- s---- o m---------.
+
Еве го бројот на мојата сметка. これ- 私- 口--- で- 。
k--- g- w------ n- k--- b--------.
+
Дали се пристигнати парите? 入金- あ---- か ?
n----- w- a--------- k-?
+
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. これ- 両- し--- で- が 。
k--- o r----- s----- n-------.
+
Ми требаат US – долари. (американски долари). 米ド-- 要--- 。
a---------- g- i------.
+
Ве молам, дадете ми мали банкноти. 小額 紙-- お-- し-- 。
s------ s----- d- o------------.
+
   
Има ли овде банкомат? AT-- こ-- あ--- か ?
a-- w- k--- n- a------ k-?
+
Колкава сума може да се подигне? 引き-- 限--- い-- で- か ?
h-------- g--------- w- i-------- k-?
+
Која кредитна картичка може да се користи? どの ク-------- 使--- か ?
d--- k------------ g- t--------- k-?
+