македонски » јапонски   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [六十五]
65 [Rokujūgo]

否定形 2
hitei katachi 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [六十五]
65 [Rokujūgo]

否定形 2
hitei katachi 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Скап ли е прстенот? その---------
s--- y----- w- t-------- k-?
Не, тој чини само сто евра. いい----------------
Ī-- t---- n- 100 y------- y-.
Но јас имам само педесет. でも--------------
d--- 50 s---- m---- i--- n----.
   
Готов / готова ли си веќе? もう--------
m- o----------- k-?
Не, сеуште не сум. いい-------
Ī-- m-------.
Но веднаш ќе бидам готов / готова. でも-----------
d--- m- j----- o--------.
   
Сакаш ли уште супа? スー------------
s--- o m---- i-------- k-?
Не, не сакам повеќе. いい---------
Ī-- m- k--------.
Но сакам уште еден сладолед. でも-----------
d--- a--- o o------------.
   
Живееш ли веќе долго овде? もう-------------
m- k--- n- s---- n---- n----- k-?
Не, штотуку еден месец. いい-----------
Ī-- m--- i------------------.
Но познавам веќе многу луѓе. でも---------------------
d--- s----- i------ h--------- t- s------ n- n----------.
   
Патуваш ли утре накај дома? 明日-------------
a--------- e u---- s---- k-------- k-?
Не, дури за викендот. いい-------
Ī-- s-----------.
Но се враќам веќе во недела. でも--------------
d---- n------ n- w- m- m------ k-----.
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? あな------------
a---- n- m----- w- m- o-------- k-?
Не, таа е штотуку седумнаесет. いい---------
Ī-- m--- 17d---.
Но таа веќе има дечко. でも---------------
d--- s----- b--------- g- i----.