македонски » јапонски   Присвојни заменки 1


66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

66 [六十六]
66 [Rokujūroku]

所有代名詞 1
shoyū daimeishi 1

66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

66 [六十六]
66 [Rokujūroku]

所有代名詞 1
shoyū daimeishi 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
јас – мој 私―--
w------ ― w------ no
Неможам да го најдам мојот / својот клуч. 私の----------
w------ n- k--- g- m-------------.
Неможам да го најдам мојот / својот возен билет. 私の------------
w------ n- j-------- g- m-------------.
   
ти – твој あな------
a---- ― a---- no
Го најде ли твојот / својот клуч? あな-------------
a---- n- k--- w- m--------------- k-?
Го најде ли твојот / својот возен билет? あな---------------
a---- n- j-------- w- m--------------- k-?
   
тој – негов 彼―--
k--- ― k--- no
Знаеш ли каде е неговиот клуч? 彼の--------------
k--- n- k--- g- d----- k- s----- i---- k-?
Знаеш ли каде е неговиот возен билет? 彼の----------------
k--- n- j-------- g- d----- k- s----- i---- k-?
   
таа – нејзин 彼女----
k----- ― k----- no
Нејзините пари ги нема. 彼女-----------------
k----- n- o---- g- n-------- s------------.
А и нејзината кредитна картичка ја нема. 彼女------------------
k----- n- k------------ m- n--------------.
   
ние – наш 私達----
w----------- ̄ w----------- no
Нашиот дедо е болен. 私達---------
w----------- n- s--- w- b--------.
Нашата баба е здрава. 私達---------
w----------- n- s--- w- k--------.
   
вие – ваш あな--------
a---------- ― a--------- no
Деца, каде е вашиот татко? 子供----------------
k------------ a--------- n- o----- w- d---?
Деца, каде е вашата мајка? 子供----------------
k------------ a--------- n- o----- w- d---?