македонски » јапонски   Присвојни заменки 2


67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

67 [六十七]
67 [Rokujūshichi]

所有代名詞 2
shoyū daimeishi 2

67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

67 [六十七]
67 [Rokujūshichi]

所有代名詞 2
shoyū daimeishi 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
очила 眼鏡
m----e
Тој ги заборави своите очила. 彼は-----------
k--- w- k--- n- m----- o w------------.
Каде се неговите очила? 彼の-------------
k--- n- m----- w- d--- n- a-- n----- k-?
   
часовник 時計
t---i
Неговиот часовник е расипан. 彼の----------
k--- n- t---- w- k------- i----.
Часовникот е закачен на ѕидот. 時計-----------
t---- g- k--- n- k------ i----.
   
пасош パス---
p------o
Тој го загуби својот пасош. 彼は---------------
k--- w- k--- n- p------- o n-------------.
Каде е неговиот пасош? では-------------------
d- w- d--- n- k--- n- p------- w- a-- n-------?
   
тие – нивен 彼ら----
k----- ― k----- no
Децата не можат да ги најдат своите родители. 子供-----------------
k---------- w- j---- n- r------ o m------ r--------.
Ама еве ги доаѓаат нивните родители! でも-------------
d---- k----- n- r------ g- k-------- y-!
   
Вие – Ваш あな------
a---- ̄ a---- no
Какво беше Вашето патување, господине Милер? ミィ----------------
m--------- r---- w- i----------- k-?
Каде е Вашата сопруга, господине Милер? ミィ--------------
m--------- o------ w- d------- k-?
   
Вие – Ваш あな------
a---- ̄ a---- no
Какво беше Вашето патување, госпоѓо Шмит? スミ---------------
s---------- r---- w- i----------- k-?
Каде е Вашиот сопруг, госпоѓо Шмит? スミ--------------
s---------- g------- w- d------- k-?