македонски » јапонски   нешто појаснува / образложува 2


76 [седумдесет и шест]

нешто појаснува / образложува 2

-

76 [七十六]
76 [Nanajūroku]

何かを理由付ける 2
nanika o riyū tsukeru 2

76 [седумдесет и шест]

нешто појаснува / образложува 2

-

76 [七十六]
76 [Nanajūroku]

何かを理由付ける 2
nanika o riyū tsukeru 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Зошто не дојде? あな-----------
a---- w- n--- k-------- n-?
Бев болен / болна. 病気------
b-------------.
Јас не дојдов, бидејки бев болен / болна. 病気--------------
b------------- i--------------.
   
Зошто таа не дојде? なぜ----------
n--- k----- w- k-------- n-?
Таа беше уморна. 疲れ------
t-------- i------.
Таа не дојде, бидејки беше уморна. 彼女----------------
k----- w- t-------- i------ k-------------.
   
Зошто тој не дојде? なぜ---------
n--- k--- w- k-------- n-?
Тој немаше желба. 興味--------
k---- g- n----------.
Тој не дојде, бидејки немаше желба. 彼は------------------
k--- w- k---- g- n----------- k-------------.
   
Зошто вие не дојдовте? なぜ------------
n--- a---------- w- k-------- n-?
Нашиот автомобил е расипан. 車が--------
k----- g- k------- i------.
Ние не дојдовме, бидејки нашиот автомобил е расипан. 私達------------------
w----------- w------ g- k------- i---- k-------------.
   
Зошто луѓето не дојдоа? なぜ----------
n--- h------- w- k-------- n-?
Тие го пропуштија возот. 彼ら------------
k----- w- r----- n- n--------------.
Тие не дојдоа, бидејки го пропуштија возот. 彼ら--------------------
k----- w-- r----- n- n-------------- k-------------.
   
Зошто ти не дојде? なぜ-----------
n--- a---- w- k-------- n-?
Јас не смеев. 来て----------
k--- w- i-------------.
Јас не дојдов, бидејки не смеев. 来て------------------
k--- w- i-------------- k-------------.