македонски » јапонски   Минато време 3


83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

83 [八十三]
83 [Yasomi]

過去形 3
kako katachi 3

83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

83 [八十三]
83 [Yasomi]

過去形 3
kako katachi 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
телефонира 電話--
d---- s--u
Јас телефонирав. 電話---
d---- s----.
Јас цело време телефонирав. ずっ--------
z---- d---- s---- i--.
   
прашува 質問--
s-------- s--u
Јас прашав. 質問---
s-------- s----.
Јас секогаш прашував. いつ------
i----- s-------- s----.
   
раскажува 語る
k----u
Јас раскажував. 語っ--
k------.
Јас ја раскажав целата приказна. お話--------
o------- s----- o k------.
   
учи 学ぶ
m----u
Јас учев. 学ん--
m------.
Јас учев цела вечер. 一晩------
h-------- b----- s----.
   
работи 働く
h------u
Јас работев. 働い--
h--------.
Јас работев цел ден. 一日-----
i---------- h--------.
   
јаде 食べ-
t----u
Јас јадев. 食べ--
t-----.
Јас го изедов целото јадење. 料理-------
r---- o z---- t-----.