македонски » јапонски   Минато 4


84 [осумдесет и четири]

Минато 4

-

84 [八十四]
84 [Hachijūshi]

過去形 4
kako katachi 4

84 [осумдесет и четири]

Минато 4

-

84 [八十四]
84 [Hachijūshi]

過去形 4
kako katachi 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
чита 読む
y--u
Јас читав. 読ん--
y----.
Јас го прочитав целиот роман. 小説-------
s------- z----- o y----.
   
разбира 理解--
r---- s--u
Јас разбрав. 理解---
r---- s----.
Јас го разбрав целиот текст. テキ----------
t------- z---- o r---- s----.
   
одговара 答え-
k-----u
Јас одговорив. 答え--
k------.
Јас одговорив на сите прашања. 全部--------
z---- n- s-------- n- k------.
   
Јас го знам тоа – јас го знаев тоа. それ----------------
s--- o s----- i-- ― s--- o s--------.
Јас го пишувам тоа – јас го напишав тоа. それ-----------
s--- o k--- ― s--- o k----.
Јас го слушам тоа – јас го слушнав тоа. それ-----------
s--- o k--- ― s--- o k----.
   
Јас го земам тоа – јас го зедов тоа. それ-----------
s--- o t--- ― s--- o t----.
Јас го носам тоа – јас го донесов тоа. それ----------------
s--- o m---- k--- ― s--- o m---- k---.
Јас го купувам тоа – јас го купив тоа. それ-----------
s--- o k-- ― s--- o k----.
   
Јас го очекувам тоа – јас го очекував тоа. それ--------------
s--- o k---- s--- ― s--- o k---- s----.
Јас го појаснувам тоа – јас го појаснив тоа. それ--------------
s--- o s------- s--- ― s--- o s------- s----.
Јас го знам тоа – јас го знаев тоа. それ----------------
s--- o s----- i-- ― s--- o s--------.