македонски » јапонски   Прашања – Минато време 1


85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [八十五]
85 [Hachijūgo]

質問―過去形1
shitsumon ― kako katachi 1

85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [八十五]
85 [Hachijūgo]

質問―過去形1
shitsumon ― kako katachi 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Колку имате испиено? どれ-----------
d-------- n---- n----- k-?
Колку работевте? どれ-----------
d-------- h-------- n----- k-?
Колку напишавте? どれ-----------
d-------- k---- n----- k-?
   
Како спиевте? どう---------
d- y---- n-------- k-?
Како го положивте испитот? どう---------------
d- y---- s----- n- g----- s---- n----- k-?
Како го најдовте патот? どう--------------
d- y---- m---- o m-------- n----- k-?
   
Со кого разговаравте? 誰と--------
d--- t- h-------- n----- k-?
Со кого се договоривте? 誰と-------------
d--- t- m--------- o s---- n----- k-?
Со кого славевте роденден? 誰と------------
d--- t- t------ o i----- n----- k-?
   
Каде бевте? どこ--------
d----- i-- n----- k-?
Каде живеевте? どこ-----------
d--- n- s---- i-- n----- k-?
Каде работевте? どこ-----------
d--- d- h-------- i-- n----- k-?
   
Што препорачавте? 何を--------
n--- o s------- n----- k-?
Што јадевте? 何を-------
n--- o t---------- k-?
Како дознавте? あな--------------
a---- w- n--- o s---- n- k--- n----- k-?
   
Колку брзо возевте? どれ--------------
d--- g---- h----- u---- s---- n----- k-?
Колку долго летавте? 飛行-------------
h--- j---- w- d--- k----------- k-?
Колку високо скокнавте? どれ---------------
d--- k---- t----- j---- s--------- k-?