македонски » јапонски   Минато на модалните глаголи 1


87 [осумдесет и седум]

Минато на модалните глаголи 1

-

87 [八十七]
87 [Hachijūshichi]

助詞の過去形1
joshi no kako katachi 1

87 [осумдесет и седум]

Минато на модалните глаголи 1

-

87 [八十七]
87 [Hachijūshichi]

助詞の過去形1
joshi no kako katachi 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Ние моравме да ги полеваме цвеќињата. 私達------------------
w----------- w- h--- n- m--- o y------- n---------------.
Ние моравме да го расчистиме станот. 私達--------------------
w----------- w- a---- o s--- s----- n---------------.
Ние моравме да ги измиеме садовите. 私達-----------------
w----------- w- s----- o a-------- n---------------.
   
Моравте ли да ја платите сметката? 君達-------------------
k-------- w- s--------- o h----------- w- n---------- n-?
Моравте ли да платите влез? 君達-------------------
k-------- w- n-------- o h----------- w- n---------- n-?
Моравте ли да платите казна? 君達------------------
k-------- w- b----- o h----------- w- n---------- n-?
   
Кој мораше да се поздрави? 別れ------------------
w----- o t-------- n---------- n- w- d------- k-?
Кој мораше да си оди рано дома? 早く-------------------
h----- i- n- k-------- n---------- n- w- d------- k-?
Кој мораше да го земе возот? 列車-------------------
r----- d- i------ n---------- n- w- d------- k-?
   
Ние не сакавме да останеме долго. 私達-----------------------
w----------- w- a---- n----- t------- t------ w- a--------------.
Ние не сакавме да пиеме ништо. 私達----------------
w----------- w- n--- m- n------- a--------------.
Ние не сакавме да пречиме. 私達------------------
w----------- w- j--- s--- t------ w- a--------------.
   
Јас штотуку сакав да телефонирам. ちょ----------------
c---- d---- o s--------- t---------.
Јас сакав да нарачам едно такси. タク------------
t------ o y--- t-------------.
Јас имено сакав да патувам дома. なぜ-----------------
n------- u---- s---- i- n- k---------------.
   
Јас мислев, дека сакаше да ја повикаш твојата жена. あな-------------------------
a---- g- o----- n- d---- s--- m----- t-- w------ w- o----- i-------.
Јас мислев, дека сакаше да повикаш информации. あな----------------------------
a---- w- a----- s- - b--- n- d---- s--- m----- t-- w------ w- o----- i-------.
Јас мислев, дека сакаше да нарачаш пица. あな-------------------------
a---- w- p--- o c----- s--- t-------- t-- w------ w- o----- i-------.