македонски » јапонски   Споредни реченици со дека 2


92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [九十二]
92 [Kyūjūni]

副文2
fukubun 2

92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [九十二]
92 [Kyūjūni]

副文2
fukubun 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Ме лути, дека рчиш. あな-----------
a---- n- i---- g- a---- n- k---.
Ме лути, дека пиеш толку многу пиво. あな-----------------------
a---- g- s------- t------ b--- o n------- h----------.
Ме лути, дека доаѓаш толку доцна. あな--------------
a---- g- o---- n- k--- n--- h----------.
   
Мислам, дека му треба лекар. 彼に-------------
k--- n- w- i--- g- h-------- t- o-------.
Мислам, дека тој е болен. 彼は---------
k--- w- b------ t- o-------.
Мислам, дека тој сега спие. 彼は-----------
k--- w- i-- n--- i-- t- o-------.
   
Ние се надеваме, дека тој ќе се ожени со нашата ќерка. 彼が----------------------
k--- g- w----------- n- m----- t- k----- s---- k----- k--- o n------ i----.
Ние се надеваме, дека тој има многу пари. 彼が-----------------
k--- g- o k------------- k--- o n------ i----.
Ние се надеваме, дека тој е милионер. 彼が-----------------
k--- g- h----------------- k--- o n------ i----.
   
Слушнав, дека твојата сопруга имаше една несреќа. あな--------------------
a---- n- o----- g- j--- n- a------ k----------.
Слушнав, дека таа лежи во болница. 彼女--------------
k----- w- b---------- t-- k----------.
Слушнав, дека твојот автомобил е потполно скршен. あな------------------
a---- n- k----- w- k----- n- k----- t---- k----------.
   
Ме радува, дека дојдовте. あな-------------
a---- g- k--------- u---------.
Ме радува, дека имате интерес. あな-----------------
a---- g- k---- o m---- k----- u---------.
Ме радува, дека сакате да ја купите куќата. あな-----------------
a---- g- i- o k---- y---------- u---------.
   
Се плашам, дека последниот автобус е веќе заминат. 最終-----------------
s----- b--- g- o------- s------- k--- s-------.
Се плашам, дека мораме да земеме такси. タク--------------------
t------ o y--------- w- i----- k--- s-------.
Се плашам, дека немам пари кај себе. お金----------------
o---- n- m---- a---- g- n-- k--- s-------.