македонски » јапонски   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [九十四]
94 [Kutoshi]

接続詞1
setsuzokushi 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [九十四]
94 [Kutoshi]

接続詞1
setsuzokushi 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Чекај, додека да престане дождот. 雨が や--- 、 待-- 。
a-- g- y--- m---- m----.
Чекај, додека да бидам готов / готова. 私が 終---- 、 待-- 。
w------ g- o---- m---- m----.
Чекај, додека тој да се врати. 彼が 戻------ 、 待-- 。
k--- g- m------ k--- m---- m----.
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. 髪が 乾--- 待--- 。
k--- g- k----- m--- m--------.
Ќе почекам, додека да заврши филмот. 映画- 終---- 待--- 。
e--- g- o---- m--- m--------.
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. 信号- 青- 変---- 待--- 。
s----- g- a- n- k----- m--- m--------.
   
Кога патуваш на одмор? あな-- い- 旅-- 行-- で- か ?
a---- w- i--- r---- n- i-- n----- k-?
Уште пред летниот распуст? 夏休-- ?
n---------- z--?
Да, уште пред да започне летниот распуст. ええ 、 夏--- 始-- 前- 。
e e- n---------- g- h------- m-- n-.
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. 冬が 来- 前- 屋-- 直-- !
f-------------- y--- o n-------!
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. テー--- つ- 前- 手- 洗-- !
t----- n- t---- m-- n- t- o a-----!
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. 出て-- 前- 窓- 閉-- !
d------ m-- n- m--- o s------!
   
Кога ќе се вратиш дома? あな-- い- 家- 帰-- く-- で- か ?
a---- w- i------ n- k----- k--- n----- k-?
По наставата? 授業- 後 ?
j---- n- a--?
Да, откако ќе заврши наставата. ええ 、 次- 授-- 終---- 。
e e---- n- j---- g- o-------.
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. 事故- 後 、 彼- も- 仕-- す- こ-- 出----- 。
j--- n- a--- k--- w- m- s------ o s--- k--- g- d----------.
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. 彼は 失-- 、 ア---- 行-- 。
k--- w- s------------ A------ e i---.
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. アメ--- 行--- 、 彼- お---- な-- 。
a------ e i--- n----- k--- w- o k-------- n- n----.