македонски » јапонски   Сврзници 3


96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [九十六]
96 [Kujūroku]

接続詞3
setsuzokushi 3

96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [九十六]
96 [Kujūroku]

接続詞3
setsuzokushi 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Јас станувам, штом заѕвони будилникот. 目覚---------------
m-------- g- n------ s--- n- o------.
Јас станувам уморен / уморна, штом треба да учам. 勉強--------------------------
b----- s---------- i------ n----- s--- n- n----- n---- s---------.
Јас ќе престанам да работам, штом ќе бидам 60. 60-----------
60 N- n------ t------- s------.
   
Кога ќе се јавите? いつ-------
i--- d---- s------ k-?
Штом имам еден момент време. 時間---------
j---- g- d--- s----- s--- n-.
Тој ќе се јави, штом ќе има малку време. 彼は---------------
k--- w- j---- g- d--- s----- d---- s---- k-----.
   
Колку долго ќе работите? あと-------------
a-- d--- g---- h------- y-------- k-?
Јас ќе работам, се додека можам. 出来-----------
d----------- h------- t----------.
Јас ќе работам, се додека сум здрав / здрава. 健康-----------
k------ k----- h------- t----------.
   
Тој лежи во кревет, наместо да работи. 彼は-------------------
k--- w- h------- k------- b---- n- y--- n- n---- i----.
Таа чита весник, наместо да готви. 彼女-------------------
k----- w- r---- s--- k------- s------ o y---- i----.
Тој седи во кафеаната, наместо да си оди дома. 彼は----------------
k--- w- i-------- k------- n----- n- i----.
   
Колку што знам, тој живее овде. 私の----------------
w------ n- s---- k----- k--- w- k--- n- s---- i----.
Колку што знам, неговата сопруга е болна. 私の---------------
w------ n- s---- k----- k--- n- o----- w- b--------.
Колку што знам, тој е невработен. 私の------------
w------ n- s---- k----- k--- w- s----------------.
   
Јас се успав, инаку ќе дојдев навреме. 寝過--------------------------
n---------------. S----------- j---- n- m------- n-------.
Јас го пропуштив автобусот, инаку ќе дојдев навреме. バス-----------------------------
b--- n- n---------------. S----------- j---- n- m------- n-------.
Јас не го најдов патот, инаку ќе дојдев навреме. 道が------------------------------
m---- g- w----------------. S----------- j---- n- m------- n-------.