македонски » грузиски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

+ 59 [ორმოცდაცხრამეტი]59 [ormotsdatskhramet'i]

+ ფოსტაშიpost'ashi

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [ორმოცდაცხრამეტი]
59 [ormotsdatskhramet'i]

ფოსტაში
post'ashi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиქართული
Каде е најблиската пошта? სა- ა--- უ------- ფ----?
s-- a--- u-------- p-----?
+
Далеку ли е до најблиската пошта? შო-- ა--- ფ-------?
s---- a--- p--------?
+
Каде е најблиското поштенско сандаче? სა- ა--- უ------- ს------ ყ---?
s-- a--- u-------- s------- q---?
+
   
Ми требаат неколку поштенски марки. რა------- ს------ მ---- მ-------.
r-------- s------- m----- m---------.
+
За една картичка и едно писмо. ბა------ დ- წ-----------.
b------- d- t-------------.
+
Колку чини поштарината за Америка? რა ღ--- მ---- ა-----------?
r- g---- m----- a------------?
+
   
Колку е тежок пакетот? რა------ მ----- შ-----?
r------- m------ s-------?
+
Можам ли да го испратам со авионска пошта? შე------ ს------ ფ----- გ---------?
s--------- s------ p------ g---------?
+
Колку долго трае, додека да пристигне? რა----- ხ--- ს------- ჩ------?
r------ k---- s--------- c-------?
+
   
Каде можам да телефонирам? სა---- შ------- დ------?
s----- s--------- d-------?
+
Каде е следната телефонска говорница? სა- ა--- უ------- ს--------- ჯ-----?
s-- a--- u-------- s---------- j------?
+
Имате ли телефонски картички? გა--- ს--------- ბ-----?
g---- s---------- b-----?
+
   
Имате ли телефонски именик? გა--- ტ-------- წ----?
g---- t--------- t------?
+
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? იც-- ა------- კ---?
i---- a-------- k----?
+
Само момент, да проверам. ერ-- წ----- ვ-----.
e--- t------- v------.
+
   
Линијата е секогаш зафатена. ხა-- ს-- დ----------.
k---- s-- d-----------.
+
Кој број го биравте? რა ნ----- ა------?
r- n----- a-------?
+
Најпрво морате да изберете нула. თქ--- ჯ-- ნ--- უ--- ა------.
t---- j-- n--- u--- a-------.
+