македонски » грузиски   Минато време 2


82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [ოთხმოცდაორი]
82 [otkhmotsdaori]

წარსული 2
ts'arsuli 2

82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [ოთხმოცდაორი]
82 [otkhmotsdaori]

წარსული 2
ts'arsuli 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиქართული
Мораше ли да повикаш едно болничко возило? სა------ უ--- გ---------?
s--------- u--- g-----------?
+
Мораше ли да го повикаш лекарот? ექ-------- უ--- დ-------?
e--------- u--- d--------?
+
Мораше ли да ја повикаш полицијата? პო---------- უ--- დ-------?
p------------- u--- d--------?
+
   
Го имате ли телефонскиот број? Сега го имав. გა--- ტ-------- ნ-----? წ---- უ--- მ------.
g---- t--------- n-----? t------ u--- m------.
+
Ја имате ли адресата? Сега ја имав. გა--- მ--------? წ---- უ--- მ------.
g---- m--------? t------ u--- m------.
+
Имате ли карта од градот? Сега ја имав. გა--- ქ------ რ---? წ---- უ--- მ------.
g---- k------ r----? t------ u--- m------.
+
   
Дојде ли тој точно на време? Тој не можеше да дојде точно на време. ის პ----------- მ-----? მ-- პ----------- მ----- ვ-- შ----.
i- p------------- m-----? m-- p------------- m----- v-- s------.
+
Го најде ли тој патот? Тој не можеше да го најде патот. იპ---- მ-- გ--? მ-- გ--- პ---- ვ-- შ----.
i------ m-- g--? m-- g--- p----- v-- s------.
+
Те разбира ли тој? Тој не можеше да ме разбере. გა---- მ--? მ-- ჩ--- გ----- ვ-- შ----.
g----- m--? m-- c---- g----- v-- s------.
+
   
Зошто не можеше да дојдеш точно на време? რა--- ვ-- შ----- პ----------- მ-----?
r----- v-- s------- p------------- m-----?
+
Зошто не можеше да го најдеш патот? რა--- ვ-- შ----- გ--- პ----?
r----- v-- s------- g--- p-----?
+
Зошто не можеше да го разбереш? რა--- ვ-- შ----- მ--- გ-----?
r----- v-- s------- m--- g-----?
+
   
Не можев да дојдам точно на време, бидејки немаше автобус. მე ვ-- შ------ პ----------- მ------ რ----- ა------- ა--- მ-----.
m- v-- s-------- p------------- m------ r----- a-------- a---- m-----.
+
Не можев да го најдам патот, бидејки немав карта на градот. მე ვ-- შ------ გ--- გ------- რ----- რ--- ა- მ-----.
m- v-- s-------- g--- g------- r----- r---- a- m-----.
+
Не можев да го разберам, бидејки музиката беше толку гласна. მე ვ-- შ------ მ--- გ------ რ----- მ----- ი-- ხ-------.
m- v-- s-------- m--- g------ r----- m------ i-- k---------.
+
   
Морав да земам едно такси. ტა----- უ-- ჩ------------.
t-------- u-- c-------------.
+
Морав да купам карта на градот. რუ-- უ--- მ-----.
r---- u--- m-----.
+
Јас морав да го исклучам радиото. რა--- უ--- გ--------.
r---- u--- g--------.
+