македонски » грузиски   Минато на модалните глаголи 1


87 [осумдесет и седум]

Минато на модалните глаголи 1

-

87 [ოთხმოცდაშვიდი]
87 [otkhmotsdashvidi]

მოდალური ზმნა წარსულში 1
modaluri zmna ts'arsulshi 1

87 [осумдесет и седум]

Минато на модалните глаголи 1

-

87 [ოთხმოცდაშვიდი]
87 [otkhmotsdashvidi]

მოდალური ზმნა წარსულში 1
modaluri zmna ts'arsulshi 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиქართული
Ние моравме да ги полеваме цвеќињата. ყვ------- უ--- მ--------.
q-------- u--- m----------.
Ние моравме да го расчистиме станот. ბი-- უ--- დ------------.
b--- u--- d------------.
Ние моравме да ги измиеме садовите. ჭუ----- უ--- გ---------.
c---------- u--- g-----------.
   
Моравте ли да ја платите сметката? ან------ უ--- გ----------?
a-------- u--- g-----------?
Моравте ли да платите влез? შე--------- უ--- გ----------?
s----------- u--- g-----------?
Моравте ли да платите казна? ჯა---- უ--- გ----------?
j----- u--- g-----------?
   
Кој мораше да се поздрави? ვი- უ--- დ-------------?
v-- u--- d--------------?
Кој мораше да си оди рано дома? ვი- უ--- წ------- ა--- ს-----?
v-- u--- t--------- a--- s-------?
Кој мораше да го земе возот? ვი- უ--- ჩ--------- მ----------?
v-- u--- c---------- m------------?
   
Ние не сакавме да останеме долго. არ გ------- დ------ დ------.
a- g------- d------- d-------.
Ние не сакавме да пиеме ништо. არ გ------- დ-----.
a- g------- d-----.
Ние не сакавме да пречиме. არ გ------- ხ---- შ----.
a- g------- k----- s------.
   
Јас штотуку сакав да телефонирам. ახ----- დ------ მ------.
a-------- d------- m------.
Јас сакав да нарачам едно такси. მი----- ტ----- წ-----.
m------ t------ t-------.
Јас имено сакав да патувам дома. სა---- მ------ წ-----.
s------- m------ t-------.
   
Јас мислев, дека сакаше да ја повикаш твојата жена. მე----- შ-- ც----- დ------ გ------.
m------ s--- t------ d------- g------.
Јас мислев, дека сакаше да повикаш информации. მე----- შ-- ც------- დ------ გ------.
m------ s--- t--------- d------- g------.
Јас мислев, дека сакаше да нарачаш пица. მე----- შ-- პ---- შ------ გ------.
m------ s--- p------ s-------- g------.