македонски » канада   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

೧೨ [ಹನ್ನೆರಡು]
12 [Hanneraḍu]

ಪಾನೀಯಗಳು
pānīyagaḷu.

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

೧೨ [ಹನ್ನೆರಡು]
12 [Hanneraḍu]

ಪಾನೀಯಗಳು
pānīyagaḷu.

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиಕನ್ನಡ
Јас пијам чај. ನಾ-- ಟ- ಕ-----------.
N--- ṭ- k----------.
Јас пијам кафе. ನಾ-- ಕ--- ಕ-----------.
N--- k---- k----------.
Јас пијам минерална вода. ನಾ-- ಖ------------ ಕ-----------.
N--- k--------------- k----------.
   
Пиеш ли чај со лимон? ನೀ-- ಟ------ ನ---- ರ------ ಕ-----------?
N--- ṭ------ n---- r--------- k----------?
Пиеш ли кафе со шеќер? ನೀ-- ಕ-------- ಸ---------- ಕ-----------?
N--- k--------- s------------ k----------?
Пиеш ли вода со мраз? ನೀ-- ನ------ ಐ-- ಜ--- ಕ-----------?
N--- n------ a-- j--- k----------?
   
Овде има забава. ಇಲ--- ಒ--- ಸ-----------
I--- o--- s-------------e
Луѓето пијат шампањско. ಜನ--- ಶ-------- ಕ---------------.
j------- ś------ k-------------.
Луѓето пијат вино и пиво. ಜನ--- ವ--- ಮ---- ಬ--- ಕ---------------..
J------- v--- m---- b-- k-------------..
   
Пиеш ли алкохол? ನೀ-- ಆ-------- ಕ----------?
N--- ā------ k----------?
Пиеш ли виски? ನೀ-- ವ----- ಕ----------?
N--- v---- k----------?
Пиеш ли кола со рум? ನೀ-- ಕ--- ಅ---- ರ- ಜ--- ಕ----------?
N--- k-- a--- r-- j--- k----------?
   
Јас не сакам шампањско. ನನ-- ಶ-------- ಇ--- ಇ---.
N----- ś------ i--- i---.
Јас не сакам вино. ನಾ-- ವ--- ಅ---- ಇ--- ಪ---------.
N--- v--- a--- i--- p----------.
Јас не сакам пиво. ನಾ-- ಬ------ ಇ--- ಪ---------.
N--- b------ i--- p----------.
   
Бебето сака млеко. ಮಗ- ಹ------ ಇ--- ಪ-------.
M--- h------ i--- p--------.
Детето сака какао и сок од јаболко. ಮಗ- ಕ--- ಮ---- ಸ---- ರ------ ಇ--- ಪ-------.
M--- k--- m---- s----- r-------- i--- p--------.
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. ಈ ಹ----- ಕ------ ಮ---- ದ------- ರ------- ಇ------------.
Ī h------ k------ m---- d----- r---------- i------------.