македонски » канада   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

೫ [ಐದು]
5 [Aidu]

ದೇಶಗಳು ಮತ್ತು ಭಾಷೆಗಳು
dēśagaḷu mattu bhāṣegaḷu

5 [пет]

Земји и јазици

-

೫ [ಐದು]
5 [Aidu]

ದೇಶಗಳು ಮತ್ತು ಭಾಷೆಗಳು
dēśagaḷu mattu bhāṣegaḷu

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиಕನ್ನಡ
Џон е од Лондон. ಜಾ-- ಲ-------- ಬ---------.
j-- l---------- b---------.
Лондон се наоѓа во Англија. ಲಂ--- ಇ---------------.
L----- i--------------.
Тој зборува англиски. ಅವ-- ಇ------- ಮ------------.
A---- i----- m------------.
   
Марија е од Мадрид. ಮರ-- ಮ--------- ನ--- ಬ---------.
M----- m------ n---- b---------.
Мадрид се наоѓа во Шпанија. ಮ್-------- ಸ----- ನ------
M------ s--- n-----e
Таа зборува шпански. ಅವ-- ಸ------- ಮ------------.
a---- s----- m------------.
   
Петар и Марта се од Берлин. ಪೀ--- ಮ---- ಮ---- ಬ------ ನ--- ಬ---------.
P---- m---- m----- b----- n---- b---------.
Берлин се наоѓа во Германија. ಬರ----- ಜ------------.
B----- j-------------.
Зборувате ли вие двајцата германски? ನೀ------- ಜ----- ಮ-----------?
N-------- j----- m------------?
   
Лондон е главен град. ಲಂ--- ಒ--- ರ------.
L----- o--- r--------.
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. ಮ್-------- ಮ---- ಬ------ ರ---------.
M------ m---- b----- r------------.
Главните градови се големи и бучни. ರಾ-------- ದ------ ಮ---- ಗ----- ಜ-----.
R------------ d------ m---- g-------- j-------.
   
Франција се наоѓа во Европа. ಫ್------ ಯ----- ನ------.
P----- y---- n------.
Египет се наоѓа во Африка. ಈಜ----- ಆ-------------.
Ī---- ā-------------.
Јапонија се наоѓа во Азија. ಜಪ--- ಏ-----------.
J---- ē-----------.
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. ಕೆ--- ಉ---- ಅ-------------.
K----- u----- a-------------.
Панама се наоѓа во Средна Америка. ಪನ-- ಮ--- ಅ-------------.
P----- m----- a-------------.
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. ಬ್------ ದ----- ಅ-------------.
B------ d------ a-------------.