македонски » канада   Работа / Занает


55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

೫೫ [ಐವತ್ತೈದು]
55 [Aivattaidu]

ಕೆಲಸ ಮಾಡುವುದು
kelasa māḍuvudu

55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

೫೫ [ಐವತ್ತೈದು]
55 [Aivattaidu]

ಕೆಲಸ ಮಾಡುವುದು
kelasa māḍuvudu

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиಕನ್ನಡ
Што сте по занает? ನೀ-- ಏ-- ಕ--- ಮ---------?
n--- ē-- k----- m--------?
Мојот сопруг е лекар по занает. ನನ-- ಗ-- ವ--------- ವ------.
N---- g---- v---------- v-------.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. ನಾ-- ಅ------- ದ------- ಕ--- ಮ---------.
N--- a-------- d------- k----- m--------.
   
Набргу ќе одиме во пензија. ಇನ--- ಸ----- ಸ------- ನ--- ವ-------- ವ--- ಪ-----------.
I--- s----- s---------- n--- v------- v----- p------------.
Но даноците се високи. ಆದ-- ತ-------- ತ---- ಜ-----.
Ā---- t--------- t---- j----.
И здравственото осигурување е високо. ಮತ--- ಆ--------- ದ-----.
M---- ā--------- d-----.
   
Што сакаш да бидеш? ನೀ-- ಮ---- ಏ----- ಬ--------?
N--- m---- ē------ b----------?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. ನಾ-- ಇ-------- ಆ--- ಇ------------.
N--- i--------- ā---- i------------.
Јас сакам да студирам на универзитетот. ನಾ-- ವ------------------- ಓ--- ಬ---------.
N--- v-------------------- ō---- b----------.
   
Јас сум практикант. ನಾ-- ತ----- ಪ--------------.
N--- t------- p-------------.
Јас не заработувам многу. ನಾ-- ಹ----- ಸ--------------.
N--- h---- s---------------.
Јас сум на пракса во странство. ನಾ-- ಹ---------- ತ----- ಪ--------------.
N--- h------------ t------- p-------------.
   
Ова е мојот шеф. ಅವ-- ನ--- ಮ--------.
A---- n---- m----------.
Јас имам љубезни колеги. ನನ-- ಸ----------- ಒ--------.
N---- s------------ o---------.
Напладне секогаш одиме во кантината. ನಾ-- ಪ---- ಮ------- ಕ---------- ಹ---------.
N--- p---- m-------- k--------- h--------.
   
Јас барам едно работно место. ನಾ-- ಒ--- ಕ-------- ಹ---------------.
N--- o--- k---------- h-------------.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. ನಾ-- ಒ--- ವ------- ನ-------------------.
N--- o--- v--------- n-----------------.
Во оваа земја има премногу невработени. ಈ ದ------- ತ---- ನ------------------.
Ī d-------- t---- n-----------------.