македонски » канада   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

೫೯ [ಐವತ್ತೊಂಬತ್ತು]
59 [Aivattombattu]

ಅಂಚೆ ಕಛೇರಿಯಲ್ಲಿ
an̄ce kachēriyalli.

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

೫೯ [ಐವತ್ತೊಂಬತ್ತು]
59 [Aivattombattu]

ಅಂಚೆ ಕಛೇರಿಯಲ್ಲಿ
an̄ce kachēriyalli.

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиಕನ್ನಡ
Каде е најблиската пошта? ಇಲ--- ಹ---------- ಅ--- ಕ---- ಎ---- ಇ--?
I--- h----------- a---- k------ e--- i--?
Далеку ли е до најблиската пошта? ಅಂ-- ಕ---- ಇ------ ದ----?
A---- k------ i------ d-----?
Каде е најблиското поштенско сандаче? ಇಲ--- ಹ---------- ಅ--- ಪ------- ಎ---- ಇ--?
I--- h----------- a---- p------ e--- i--?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. ನನ-- ಒ------ ಅ--- ಚ------ ಬ---.
N----- o------- a---- c------- b---.
За една картичка и едно писмо. ಒಂ-- ಕ------- ಮ---- ಒ--- ಪ-------.
O--- k-------- m---- o--- p-------.
Колку чини поштарината за Америка? ಅಮ------- ಎ---- ಅ--- ವ---- ಆ-------?
A-------- e--- a---- v---- ā-------?
   
Колку е тежок пакетот? ಈ ಪ------ ತ-- ಎ----?
Ī p-------- t--- e---?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? ನಾ-- ಇ----- ಏ-- ಮ--- ನ---- ಕ----------?
N--- i----- ē- m-- n---- k-------------?
Колку долго трае, додека да пристигне? ಇದ- ಅ---- ತ----- ಎ---- ಸ-- ಹ----------?
I-- a--- t------- e--- s----- h----------?
   
Каде можам да телефонирам? ನಾ-- ಎ------ ಟ------- ಮ-------?
N--- e------ ṭ------- m---------?
Каде е следната телефонска говорница? ಇಲ--- ಹ---------- ಟ------- ಬ--- ಎ------?
I--- h----------- ṭ------- b-- e-----?
Имате ли телефонски картички? ನಿ------- ಟ------- ಕ----- ಇ----?
N-------- ṭ------- k--- i----?
   
Имате ли телефонски именик? ನಿ------- ದ------ ಸ------- ಪ----- ಇ----?
N-------- d------- s---------- p------ i----?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? ನಿ--- ಆ------- ದ--- ಕ--- ಗ---------?
N----- ā------ d----- k-- g--------?
Само момент, да проверам. ಒಂ-- ಕ---- ನ--- ನ---------.
O--- k----- n--- n--------.
   
Линијата е секогаш зафатена. ಈ ಲ--- ಇ---- ಕ--------------.
Ī l--- i--- k----------------.
Кој број го биравте? ನೀ-- ಯ-- ಸ---------- ಆ---- ಮ---------?
N--- y--- s----------- ā--- m--------?
Најпрво морате да изберете нула. ನೀ-- ಮ------ ಸ---------- ಹ------.
N--- m------- s--------- h-------.