македонски » корејски   Лица


1 [еден]

Лица

-

+ 1 [하나]1 [hana]

+ 사람들salamdeul

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
jас
j-o
+
jас и ти 저와 당-
j---- d-----n
+
ние двајцата 우리 둘 다
u-- d-- da
+
   
тој
g-u
+
тој и таа 그와 그-
g---- g-----o
+
тие двајцата 그들 둘 다
g------ d-- da
+
   
маж 남자
n---a
+
жена 여자
y---a
+
дете 아이
ai
+
   
една фамилија 가족
g---g
+
мојата фамилија 저의 가-
j---- g---g
+
Мојата фамилија е овде. 저의 가-- 여- 있--.
j---- g------ y---- i-------.
+
   
Јас сум овде. 저는 여- 있--.
j------ y---- i-------.
+
Ти си овде. 당신- 여- 있--.
d---------- y---- i-------.
+
Тој е овде и таа е овде. 그는 여- 있- 그-- 여- 있--.
g------ y---- i---- g---------- y---- i-------.
+
   
Ние сме овде. 우리- 여- 있--.
u------ y---- i-------.
+
Вие сте овде. 당신-- 여- 있--.
d-------------- y---- i-------.
+
Тие сите се овде. 그들- 모- 여- 있--.
g---------- m--- y---- i-------.
+