македонски » корејски   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

+ 12 [열둘]12 [yeoldul]

+ 음료들eumlyodeul

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [열둘]
12 [yeoldul]

음료들
eumlyodeul

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Јас пијам чај. 저는 차- 마--.
j------ c------ m-------.
+
Јас пијам кафе. 저는 커-- 마--.
j------ k-------- m-------.
+
Јас пијам минерална вода. 저는 생-- 마--.
j------ s---------- m-------.
+
   
Пиеш ли чај со лимон? 당신- 차- 레-- 넣- 마--?
d---------- c---- l-------- n------ m-------?
+
Пиеш ли кафе со шеќер? 당신- 커-- 설-- 넣- 마--?
d---------- k----- s----------- n------ m-------?
+
Пиеш ли вода со мраз? 당신- 물- 얼-- 넣- 마--?
d---------- m---- e---------- n------ m-------?
+
   
Овде има забава. 여기 파-- 있--.
y---- p----- i-------.
+
Луѓето пијат шампањско. 사람-- 샴--- 마--.
s------------ s----------- m-------.
+
Луѓето пијат вино и пиво. 사람-- 와-- 맥-- 마--.
s------------ w------ m--------- m-------.
+
   
Пиеш ли алкохол? 당신- 술- 마--?
d---------- s------ m-------?
+
Пиеш ли виски? 당신- 위--- 마--?
d---------- w---------- m-------?
+
Пиеш ли кола со рум? 당신- 콜-- 럼-- 넣- 마--?
d---------- k------ l--------- n------ m-------?
+
   
Јас не сакам шампањско. 저는 샴--- 안 좋---.
j------ s----------- a- j---------.
+
Јас не сакам вино. 저는 와-- 안 좋---.
j------ w------- a- j---------.
+
Јас не сакам пиво. 저는 맥-- 안 좋---.
j------ m--------- a- j---------.
+
   
Бебето сака млеко. 아기- 우-- 좋---.
a---- u------ j---------.
+
Детето сака какао и сок од јаболко. 아이- 코--- 사---- 좋---.
a--- k------ s------------- j---------.
+
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. 여자- 오--- 자---- 좋---.
y------ o------- j-------------- j---------.
+