македонски » корејски   Активности


13 [тринаесет]

Активности

-

13 [열셋]
13 [yeolses]

활동들
hwaldongdeul

13 [тринаесет]

Активности

-

13 [열셋]
13 [yeolses]

활동들
hwaldongdeul

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Што прави Марта? 마르-- 무- 일- 해-?
m---------- m----- i----- h----?
Таа работи во канцеларија. 그녀- 사---- 일--.
g---------- s----------- i------.
Таа работи на компјутер. 그녀- 컴--- 일--.
g---------- k----------- i------.
   
Каде е Марта? 마르-- 어- 있--?
m---------- e--- i-------?
Во кино. 영화---.
y---------------.
Таа гледа филм. 그녀- 영-- 보- 있--.
g---------- y----------- b--- i-------.
   
Што прави Петар? 피터- 무- 일- 해-?
p-------- m----- i----- h----?
Тој студира на универзитет. 그는 대--- 공---.
g------ d---------- g----------.
Тој студира јазици. 그는 언-- 공---.
g------ e--------- g----------.
   
Каде е Петар? 피터- 어- 있--?
p-------- e--- i-------?
Во кафуле. 카페--
k------o
Тој пие кафе. 그는 커-- 마-- 있--.
g------ k-------- m----- i-------.
   
Каде сакаат да одат тие? 그들- 어- 가- 것- 좋---?
g---------- e--- g----- g------- j---------?
На концерт. 콘서---.
k---------------.
Тие со задоволство слушаат музика. 그들- 음- 듣- 것- 좋---.
g---------- e----- d------- g------- j---------.
   
Каде не сакаат да одат тие ? 그들- 어- 가- 것- 안 좋---?
g---------- e--- g----- g------- a- j---------?
Во диско. 디스---.
d-------------.
Тие не танцуваат со задоволство. 그들- 춤-- 것- 안 좋---.
g---------- c---------- g------- a- j---------.