македонски » корејски   Чистење на куќата


18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

+ 18 [열여덟]18 [yeol-yeodeolb]

+ 집 청소jib cheongso

18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [열여덟]
18 [yeol-yeodeolb]

집 청소
jib cheongso

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Денес е сабота. 오늘- 토-----.
o-------- t----------.
+
Денес ние имаме време. 우리- 오- 시-- 있--.
u------ o---- s------ i-------.
+
Денес ние ќе го чистиме станот. 우리- 오- 아--- 청--- 있--.
u------ o---- a--------- c----------- i-------.
+
   
Јас ја чистам бањата. 저는 화--- 청--- 있--.
j------ h------------- c----------- i-------.
+
Мажот ми ја мие колата. 제 남-- 세--- 있--.
j- n----------- s-------- i-------.
+
Децата ги чистат велосипедите. 아이-- 자--- 닦- 있--.
a--------- j------------ d----- i-------.
+
   
Баба ги полева цвеќињата. 할머-- 꽃- 물- 주- 계--.
h----------- k------ m------ j--- g------.
+
Децата ја раскреваат детската соба. 아이-- 아--- 방- 치-- 있--.
a--------- a-------- b------- c----- i-------.
+
Мажот ми ја раскрева неговата работна маса. 제 남-- 자-- 책-- 정--- 있--.
j- n----------- j----- c------------ j---------- i-------.
+
   
Јас ги ставам алиштата во машината за перење алишта. 저는 빨-- 세--- 넣- 있--.
j------ p---------- s------- n----- i-------.
+
Јас ги закачувам алиштата. 저는 빨-- 널- 있--.
j------ p---------- n----- i-------.
+
Јас ги пеглам алиштата. 저는 다--- 하- 있--.
j------ d----------- h--- i-------.
+
   
Прозорците се извалкани. 창문-- 더---.
c------------- d---------.
+
Подот е извалкан. 바닥- 더---.
b------ d---------.
+
Садовите се извалкани. 그릇-- 더---.
g------------ d---------.
+
   
Кој ги чисти прозорците? 누가 창-- 닦--?
n--- c----------- d-------?
+
Кој всмукува прашина? 누가 청--- 돌--?
n--- c------------- d--------?
+
Кој ги мие садовите? 누가 설--- 해-?
n--- s------------ h----?
+