македонски » корејски   Во кујната


19 [деветнаесет]

Во кујната

-

+ 19 [열아홉]19 [yeol-ahob]

+ 부엌에서bueok-eseo

19 [деветнаесет]

Во кујната

-

19 [열아홉]
19 [yeol-ahob]

부엌에서
bueok-eseo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Имаш ли нова кујна? 당신- 새 부-- 있--?
d---------- s-- b------ i-------?
+
Што сакаш да готвиш денес? 당신- 오- 뭘 요--- 싶--?
d---------- o---- m--- y------- s-------?
+
Готвиш ли на електрична струја или на гас? 당신- 전-- 요---- 아-- 가-- 요---?
d---------- j------- y--------- a------- g------ y--------?
+
   
Треба ли да го исечам кромидот? 제가 양-- 자---?
j--- y--------- j----------?
+
Треба ли да ги излупам компирите? 제가 감- 껍-- 벗---?
j--- g---- k----------- b-----------?
+
Треба ли да ја измијам салатата? 제가 양--- 씻---?
j--- y-------------- s------------?
+
   
Каде се чашите? 유리--- 어- 있--?
y------------ e--- i-------?
+
Каде се садовите? 그릇-- 어- 있--?
g------------ e--- i-------?
+
Каде е приборот за јадење? 수저- 어- 있--?
s------ e--- i-------?
+
   
Имаш ли отварач за конзерви? 당신- 깡---- 있--?
d---------- k---------------- i-------?
+
Имаш ли отварач за шишиња? 당신- 병 따-- 있--?
d---------- b----- t------- i-------?
+
Имаш ли извлекувач за плута? 당신- 코-- 마- 따-- 있--?
d---------- k------- m---- t------- i-------?
+
   
Дали ја готвиш супата во оваа тенџере? 당신- 수-- 이 솥- 요--- 있--?
d---------- s-------- i s---- y------- i-------?
+
Ја пржиш ли рибата во оваа тава? 당신- 생-- 이 팬- 굽- 있--?
d---------- s------------ i p----- g---- i-------?
+
Го печеш ли зеленчукот на оваа скара? 당신- 채-- 이 그-- 굽- 있--?
d---------- c--------- i g------- g---- i-------?
+
   
Јас ја покривам масата. 저는 밥-- 차--.
j------ b---------- c--------.
+
Овде се ножевите, вилушките и лажиците. 여기 나---- 포--- 스-- 있--.
y---- n-------- p------- s------- i-------.
+
Овде се чашите, чиниите и салфетите. 여기 유---- 접--- 냅-- 있--.
y---- y---------- j-------- n-------- i-------.
+