македонски » корејски   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

+ 2 [둘]2 [dul]

+ 가족 구성원gajog guseong-won

2 [два]

Фамилија

-

2 [둘]
2 [dul]

가족 구성원
gajog guseong-won

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
дедо 할아--
h--------i
+
баба 할머-
h------i
+
тој и таа 그와 그-
g---- g-----o
+
   
татко 아버-
a----i
+
мајка 어머-
e-----i
+
тој и таа 그와 그-
g---- g-----o
+
   
син 아들
a---l
+
ќерка
t--l
+
тој и таа 그와 그-
g---- g-----o
+
   
брат 형 / 오- / 남--
h----- / o--- / n----------g
+
сестра 누나 / 언- / 여--
n--- / e---- / y----------g
+
тој и таа 그와 그-
g---- g-----o
+
   
чичко 삼촌
s-----n
+
тетка 이모 / 고-
i-- / g--o
+
тој и таа 그와 그-
g---- g-----o
+
   
Ние сме една фамилија. 우리- 가----.
u------ g---------.
+
Фамилијата не е мала. 가족- 작- 않--.
g------ j---- a------.
+
Фамилијата е голема. 대가----.
d------------.
+