македонски » корејски   Мал разговор 1


20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

+ 20 [스물]20 [seumul]

+ 일상대화 1ilsangdaehwa 1

20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

20 [스물]
20 [seumul]

일상대화 1
ilsangdaehwa 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Раскомотете се! 편하- 계---
p-------- g------!
+
Чувствувајте се како дома! 집처- 편-- 계---
j---------- p-------- g------!
+
Што сакате да се напиете? 뭘 마-- 싶--?
m--- m----- s-------?
+
   
Сакате ли музика? 음악- 좋---?
e--------- j---------?
+
Јас ја сакам класичната музика. 저는 클-- 음-- 좋---.
j------ k--------- e--------- j---------.
+
Еве ги моите CD – а. 이게 제 C-----.
i-- j- C----------.
+
   
Свирите ли на некој инструмент? 악기- 연---?
a------- y----------?
+
Еве ја мојата гитара. 이게 제 기---.
i-- j- g-------.
+
Сакате ли да пеете? 노래---- 좋---?
n--------------- j---------?
+
   
Имате ли деца? 아이-- 있--?
a------- i-------?
+
Имате ли куче? 개가 있--?
g---- i-------?
+
Имате ли мачка? 고양-- 있--?
g--------- i-------?
+
   
Еве ги моите книги. 이게 제 책----.
i-- j- c-------------.
+
Јас сега ја читам оваа книга. 저는 지- 이 책- 읽- 있--.
j------ j----- i c-------- i----- i-------.
+
Што сакате да читате? 뭘 읽- 걸 좋---?
m--- i------ g--- j---------?
+
   
Сакате ли да одите на концерт? 콘서- 가- 걸 좋---?
k-------- g----- g--- j---------?
+
Сакате ли да одите во театар? 극장 가- 걸 좋---?
g------- g----- g--- j---------?
+
Сакате ли да одите на опера? 오페- 가- 걸 좋---?
o---- g----- g--- j---------?
+