македонски » корејски   Состанок / Средба


24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

+ 24 [스물넷]24 [seumulnes]

+ 약속yagsog

24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

24 [스물넷]
24 [seumulnes]

약속
yagsog

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Го пропушти ли автобусот? 버스- 놓---?
b--------- n--------------?
+
Те чекав половина час. 당신- 삼- 분-- 기----.
d---------- s----- b--------- g--------------.
+
Немаш ли мобилен со себе? 핸드-- 안 가-- 있--?
h------------- a- g----- i-------?
+
   
Следниот пат биди точен / точна! 다음-- 시- 맞-- 와--
d----------- s---- m--------- w---!
+
Следниот пат земи такси! 다음-- 택- 타- 와--
d----------- t----- t--- w---!
+
Следниот пат земи еден чадор со себе! 다음-- 우-- 가-- 가--
d----------- u------- g----- g---!
+
   
Утре сум слободен / слободна. 저 내- 쉬- 날---.
j-- n---- s------ n-------.
+
Ќе се сретнеме ли утре? 우리 내- 만---?
u-- n---- m----------?
+
Жал ми е, но јас не можам утре. 미안---- 저- 내- 안 돼-.
m----------- j------ n---- a- d-----.
+
   
Имаш ли нешто планирано за викендов? 이번 주-- 벌- 계-- 있--?
i---- j------ b------- g-------- i-------?
+
Или пак си веќе договорен / договорена? 아니- 벌- 약-- 있--?
a------- b------- y------- i-------?
+
Предлагам да се сретнеме за викендот. 이번 주-- 만--- 해-.
i---- j------ m-------------- h----.
+
   
Ќе правиме ли пикник? 우리 소- 갈--?
u-- s----- g-------?
+
Ќе одиме ли на плажа? 우리 해-- 갈--?
u-- h--------- g-------?
+
Ќе одиме ли на планина? 우리 산- 갈--?
u-- s---- g-------?
+
   
Ќе те земам од канцеларијата. 사무--- 픽----.
s----------- p-------------.
+
Ќе те земам од дома. 집에- 픽----.
j------- p-------------.
+
Ќе те земам од автобуската станица. 버스 정---- 픽- 할--.
b----- j---------------- p------ h------.
+