македонски » корејски   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

+ 25 [스물 다섯]25 [seumul daseos]

+ 시내에서sinaeeseo

25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [스물 다섯]
25 [seumul daseos]

시내에서
sinaeeseo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Би сакал / сакала кон железничката станица. 역에 가- 싶--.
y----- g--- s-------.
+
Би сакал / сакала кон аеродромот. 공항- 가- 싶--.
g--------- g--- s-------.
+
Би сакал / сакала во центарот на градот. 시내- 가- 싶--.
s----- g--- s-------.
+
   
Како да стигнам до железничката станица? 역에 어-- 가-?
y----- e-------- g---?
+
Како да стигнам до аеродромот? 공항- 어-- 가-?
g--------- e-------- g---?
+
Како да стигнам до центарот на градот? 시내- 어-- 가-?
s----- e-------- g---?
+
   
Ми треба такси. 택시- 필---.
t------- p----------.
+
Ми треба карта на градот. 도시 지-- 필---.
d--- j----- p----------.
+
Ми треба хотел. 호텔- 필---.
h------ p----------.
+
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. 차를 빌-- 싶--.
c------ b------ s-------.
+
Еве ја мојата кредитна картичка. 제 신---- 여- 있--.
j- s-------------- y---- i-------.
+
Еве ја мојата возачка дозвола. 제 운----- 여- 있--.
j- u-------------------- y---- i-------.
+
   
Што има да се види во градот? 시내- 볼 게 뭐- 있--?
s----- b-- g- m---- i-------?
+
Појдете во стариот дел на градот. 구시--- 가--.
g--------- g-----.
+
Направете една градска обиколка. 도시--- 하--.
d---------------- h-----.
+
   
Појдете на пристаништето. 항구- 가--.
h-------- g-----.
+
Направете една пристанишна обиколка. 항구 관- 투-- 하--.
h------ g-------- t------- h-----.
+
Кои други знаменитости ги има освен тоа? 다른 흥--- 곳-- 있--?
d----- h---------- g-------- i-------?
+