македонски » корејски   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

+ 26 [스물 여섯]26 [seumul yeoseos]

+ 자연에서jayeon-eseo

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [스물 여섯]
26 [seumul yeoseos]

자연에서
jayeon-eseo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Ја гледаш ли кулата таму? 저기 탑- 보--?
j---- t---- b------?
+
Ја гледаш ли планината таму? 저기 산- 보--?
j---- s---- b------?
+
Го гледаш ли селото таму? 저기 마-- 보--?
j---- m------- b------?
+
   
Ја гледаш ли реката таму? 저기 강- 보--?
j---- g----- b------?
+
Го гледаш ли мостот таму? 저기 다-- 보--?
j---- d----- b------?
+
Го гледаш ли езерото таму? 저기 호-- 보--?
j---- h----- b------?
+
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. 저 새- 좋--.
j-- s---- j------.
+
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. 저 나-- 좋--.
j-- n----- j------.
+
Тој камен овде, ми се допаѓа. 이 돌- 좋--.
i d---- j------.
+
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. 저 공-- 좋--.
j-- g--------- j------.
+
Таа градина таму, ми се допаѓа. 저 정-- 좋--.
j-- j---------- j------.
+
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. 이 꽃- 좋--.
i k------ j------.
+
   
Мислам дека ова е убаво. 저게 예- 것 같--.
j---- y------ g--- g------.
+
Мислам дека ова е интересно. 저게 흥--- 것 같--.
j---- h---------- g--- g------.
+
Мислам дека ова е прекрасно. 저게 멋- 것 같--.
j---- m------ g--- g------.
+
   
Мислам дека ова е грдо. 저게 못-- 것 같--.
j---- m------------ g--- g------.
+
Мислам дека ова е досадно. 저게 지-- 것 같--.
j---- j------ g--- g------.
+
Мислам дека ова е ужасно. 저게 끔-- 것 같--.
j---- k----------- g--- g------.
+