македонски » корејски   Во хотел – пристигнување


27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

+ 27 [스물 일곱]27 [seumul ilgob]

+ 호텔에서 – 도착hotel-eseo – dochag

27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

27 [스물 일곱]
27 [seumul ilgob]

호텔에서 – 도착
hotel-eseo – dochag

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Имате ли една слободна соба? 빈 방- 있--?
b-- b----- i-------?
+
Јас резервирав една соба. 방을 예----.
b------- y--------------.
+
Моето презиме е Милер. 제 이-- 뮐---.
j- i-------- m----------.
+
   
Ми треба една еднокреветна соба. 저는 일--- 필---.
j------ i--------- p----------.
+
Ми треба една двокреветна соба. 저는 이--- 필---.
j------ i------- p----------.
+
Колку чини собата за една вечер? 방이 하--- 얼---?
b----- h--------- e--------?
+
   
Јас би сакал / сакала една соба со бања. 욕실- 있- 방- 원--.
y------- i------ b------- w-------.
+
Јас би сакал / сакала една соба со туш. 샤워-- 있- 방- 원--.
s-------- i------ b------- w-------.
+
Можам ли да ја погледнам собата? 방을 봐- 돼-?
b------- b---- d-----?
+
   
Има ли овде гаража? 여기 차-- 있--?
y---- c------ i-------?
+
Има ли овде сеф? 여기 금-- 있--?
y---- g------- i-------?
+
Има ли овде факс? 여기 팩-- 있--?
y---- p-------- i-------?
+
   
Добро, ќе ја земам собата. 좋아-- 이 방-- 할--.
j------- i b-------- h------.
+
Еве ги клучевите. 여기 열-- 있--.
y---- y-------- i-------.
+
Еве го мојот багаж. 여기 제 짐- 있--.
y---- j- j---- i-------.
+
   
Во колку часот е појадокот? 몇 시- 아---- 줘-?
m----- s-- a------------- j----?
+
Во колку часот е ручекот? 몇 시- 점---- 줘-?
m----- s-- j--------------- j----?
+
Во колку часот е вечерата? 몇 시- 저---- 줘-?
m----- s-- j---------------- j----?
+