македонски » корејски   Во ресторан 1


29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [스물아홉]
29 [seumul-ahob]

레스토랑에서 1
leseutolang-eseo 1

29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [스물아홉]
29 [seumul-ahob]

레스토랑에서 1
leseutolang-eseo 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Дали е слободна масава? 이 테--- 비---?
i t-------- b----------?
Ве молам, ми треба менито. 메뉴 좀 갖----.
m---- j-- g----------.
Што би можеле да препорачате? 뭘 추------?
m--- c--------------------?
   
Јас би сакал / сакала едно пиво. 맥주- 주--.
m--------- j-----.
Јас би сакал / сакала една минерална вода. 생수- 주--.
s---------- j-----.
Би сакал / сакала еден сок од портокал. 오렌- 주-- 주--.
o----- j-------- j-----.
   
Јас би сакал / сакала едно кафе. 커피- 주--.
k-------- j-----.
Јас би сакал / сакала едно кафе со млеко. 커피- 우-- 넣- 주--.
k----- u------ n------ j-----.
Со шеќер, молам. 설탕- 넣- 주--.
s----------- n------ j-----.
   
Јас би сакал / сакала еден чај. 차를 주--.
c------ j-----.
Јас би сакал / сакала еден чај со лимон. 차에 레-- 넣- 주--.
c---- l-------- n------ j-----.
Јас би сакал / сакала еден чај со млеко. 차에 우-- 넣- 주--.
c---- u------ n------ j-----.
   
Имате ли цигари? 담배 있--?
d----- i-------?
Имате ли еден пепелник? 재떨- 있--?
j--------- i-------?
Имате ли запалака? 라이- 있--?
l----- i-------?
   
Мене ми фали една вилушка. 포크- 없--.
p------ e--------.
Мене ми фали еден нож. 나이-- 없--.
n------- e--------.
Мене ми фали една лажица. 숟가-- 없--.
s--------- e--------.