македонски » корејски   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

+ 3 [셋]3 [ses]

+ 서로 알아가기seolo al-agagi

3 [три]

Запознавање

-

3 [셋]
3 [ses]

서로 알아가기
seolo al-agagi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Здраво! 안녕-
a-------!
+
Добар ден! 안녕----
a-------------!
+
Како си? 잘 지---?
j-- j--------?
+
   
Доаѓате ли од Европа? 당신- 유--- 오---?
d---------- y---------- o-----------?
+
Доаѓате ли од Америка? 당신- 미--- 오---?
d---------- m--------- o-----------?
+
Доаѓате ли од Азија? 당신- 아---- 오---?
d---------- a-------- o-----------?
+
   
Во кој хотел живеете? 당신- 어- 호--- 머---?
d---------- e------ h--------- m----------?
+
Колку долго сте веќе овде? 당신- 여- 온 지 얼-- 됐--?
d---------- y---- o- j- e------ d----------?
+
Колку долго останувате? 당신- 얼-- 오- 머- 거--?
d---------- e------ o--- m----- g------?
+
   
Ви се допаѓа ли овде? 이곳- 마-- 들--?
i----- m------- d--------?
+
Дали сте овде на одмор? 이곳- 휴-- 오---?
i----- h-------- o-----------?
+
Посетете ме! 언제 저- 한 번 방-----
e---- j------ h-- b--- b------------!
+
   
Еве ја мојата адреса. 이것- 제 주---.
i------ j- j-------.
+
Ќе се видиме ли утре? 내일 서- 만---?
n---- s---- m----------?
+
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. 죄송--- 하-- 이- 계-- 있--.
j------------ h------ i-- g-------- i-------.
+
   
Чао! 잘 가--
j-- g---!
+
Довидување! 안녕- 가---
a--------- g-----!
+
До наскоро! 곧 만---
g-- m------!
+