македонски » корејски   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

+ 30 [서른]30 [seoleun]

+ 레스토랑에서 2leseutolang-eseo 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Еден сок од јаболко, молам. 사과 주-- 주--.
s---- j-------- j-----.
+
Една лимонада, молам. 레모---- 주--.
l------------- j-----.
+
Еден сок од домати, молам. 토마- 주-- 주--.
t----- j-------- j-----.
+
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. 레드 와- 한 잔- 주--.
l---- w--- h-- j------ j-----.
+
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. 화이- 와- 한 잔- 주--.
h------ w--- h-- j------ j-----.
+
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. 샴페- 한 병- 주--.
s------- h-- b--------- j-----.
+
   
Сакаш ли риба? 생선- 좋---?
s------------ j---------?
+
Сакаш ли говедско месо? 소고-- 좋---?
s--------- j---------?
+
Сакаш ли свинско месо? 돼지--- 좋---?
d------------- j---------?
+
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. 고기- 안 넣- 것- 주--.
g------- a- n------- g------- j-----.
+
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. 야채- 넣- 것- 주--.
y--------- n------- g------- j-----.
+
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. 오래 걸-- 않- 것- 주--.
o--- g------- a------ g------- j-----.
+
   
Го сакате ли ова со ориз? 그걸 밥- 같- 드---?
g------ b----- g---- d----------?
+
Го сакате ли ова со тестенини? 그걸 파--- 같- 드---?
g------ p-------- g---- d----------?
+
Го сакате ли ова со компири? 그걸 감-- 같- 드---?
g------ g------ g---- d----------?
+
   
Ова не ми е вкусно. 그건 맛- 없--.
g------ m---- e--------.
+
Јадењето е студено. 음식- 차---.
e------- c--------.
+
Јас ова не го нарачав. 이건 주- 안 했--.
i---- j---- a- h---------.
+