македонски » корејски   На железничка станица


33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [서른셋]
33 [seoleunses]

기차역에서
gichayeog-eseo

33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [서른셋]
33 [seoleunses]

기차역에서
gichayeog-eseo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Кога тргнува следниот воз за Берлин? 다음 베--- 기-- 언---?
d----- b------------- g------ e--------?
Кога тргнува следниот воз за Париз? 다음 파-- 기-- 언---?
d----- p-------- g------ e--------?
Кога тргнува следниот воз за Лондон? 다음 런-- 기-- 언---?
d----- l------------ g------ e--------?
   
Во колку часот тргнува возот за Варшава? 바르--- 기-- 언- 떠--?
b-------------- g------ e---- t-------?
Во колку часот тргнува возот за Стокхолм? 스톡--- 기-- 언- 떠--?
s----------------- g------ e---- t-------?
Во колку часот тргнува возот за Будимпешта? 부다---- 기-- 언- 떠--?
b---------------- g------ e---- t-------?
   
Јас би сакал / сакала еден билет за Мадрид. 마드--- 표- 한 장 주--.
m-------------- p------ h-- j--- j-----.
Јас би сакал / сакала еден билет за Прага. 프라-- 표- 한 장 주--.
p----------- p------ h-- j--- j-----.
Јас би сакал / сакала еден билет за Берн. 베른- 표- 한 장 주--.
b---------- p------ h-- j--- j-----.
   
Кога пристигнува возот во Виена? 기차- 언- 비--- 도---?
g------ e---- b------- d----------?
Кога пристигнува возот во Москва? 기차- 언- 모---- 도---?
g------ e---- m----------- d----------?
Кога пристигнува возот во Амстердам? 기차- 언- 암----- 도---?
g------ e---- a-------------- d----------?
   
Дали морам да се прекачувам? 기차- 갈- 타- 해-?
g-------- g---- t--- h----?
Од кој перон тргнува возот? 기차- 어- 플---- 떠--?
g------ e---- p--------------- t-------?
Има ли вагон за спиење во возот? 기차- 침--- 있--?
g------ c----------- i-------?
   
Би сакал / сакала само за патување во еден правец за Брисел. 브뤼-- 편- 표- 한 장 주--.
b------------- p------ p------ h-- j--- j-----.
Би сакал / сакала еден повратен билет за Копенхаген. 코펜---- 돌--- 표- 한 장 주--.
k-------------- d---------- p------ h-- j--- j-----.
Колку чини едно место во вагонот за спиење? 침대-- 있- 침- 하-- 얼---?
c----------- i------ c------ h----- e--------?