македонски » корејски   Во воз


34 [триесет и четири]

Во воз

-

+ 34 [서른넷]34 [seoleunnes]

+ 기차 안에서gicha an-eseo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Дали ова е возот за Берлин? 저게 베--- 기---?
j---- b------------- g--------?
+
Кога тргнува возот? 기차- 몇 시- 떠--?
g------ m----- s-- t-------?
+
Кога пристигнува возот во Берлин? 기차- 몇 시- 베--- 도---?
g------ m----- s-- b---------- d----------?
+
   
Простете, смеам ли да поминам? 죄송---- 지--- 돼-?
j-------------- j------- d-----?
+
Мислам дека ова е моето место. 이건 제 자-- 것 같--.
i---- j- j----- g--- g------.
+
Мислам дека Вие седите на моето место. 당신- 제 자-- 앉- 있- 것 같--.
d-------- j- j---- a---- i------ g--- g------.
+
   
Каде е вагонот за спиење? 침대-- 어---?
c----------- e-------?
+
Вагонот за спиење е на крајот од возот. 침대-- 기-- 끝- 있--.
c------------- g------ k------ i-------.
+
А каде е вагонот за јадење? – На почетокот. 식당-- 어- 있--? – 앞---.
s------------- e--- i-------? – a---------.
+
   
Можам ли да спијам долу? 밑에- 자- 될--?
m------- j--- d--------?
+
Можам ли да спијам во средината? 중간-- 자- 될--?
j------------ j--- d--------?
+
Можам ли да спијам горе? 위에- 자- 될--?
w----- j--- d--------?
+
   
Кога ќе бидеме на границата? 언제 국-- 도---?
e---- g---------- d----------?
+
Колку долго трае патувањето до Берлин? 베를--- 얼-- 걸--?
b------------- e------ g---------?
+
Дали возот доцни? 기차- 지---?
g------ j-----------?
+
   
Имате ли нешто за читање? 읽을 것- 있--?
i------ g----- i-------?
+
Може ли човек овде да добие нешто за јадење и за пиење? 여기- 먹- 것- 마- 것- 살 수 있--?
y------- m------- g------ m---- g------- s-- s- i-------?
+
Дали би ме разбудиле во 7.00 часот Ве молам? 저를 일- 시- 깨- 주---?
j------ i---- s-- k----- j----------?
+