македонски » корејски   На аеродром


35 [триесет и пет]

На аеродром

-

+ 35 [서른다섯]35 [seoleundaseos]

+ 공항에서gonghang-eseo

35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [서른다섯]
35 [seoleundaseos]

공항에서
gonghang-eseo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Би сакал / сакала да резервирам еден лет за Атина. 아테-- 비-- 표- 예--- 싶--.
a--------- b--------- p------ y-------- s-------.
+
Дали е тоа е директен лет? 직항---?
j-----------?
+
Ве молам едно место до прозорецот, непушач. 창가 자-- 주--- 비------.
c------- j------- j------ b---------------------.
+
   
Би сакал / сакала да ја потврдам мојата резервација. 예약- 확--- 싶--.
y-------- h---------- s-------.
+
Би сакал / сакала да ја откажам мојата резервација. 예약- 취--- 싶--.
y-------- c--------- s-------.
+
Би сакал / сакала да ја променам мојата резервација. 예약- 변--- 싶--.
y-------- b-------------- s-------.
+
   
Кога оди следната машина за Рим? 로마 행 다- 비--- 언---?
l--- h---- d----- b----------- e--------?
+
Дали има уште две слободни места? 두 자-- 살 수 있--?
d- j------- s-- s- i-------?
+
Не, имаме само уште едно слободно место. 아니-- 한 자-- 있--.
a----- h-- j------ i-------.
+
   
Кога слетуваме? 언제 착---?
e---- c------------?
+
Кога ќе сме таму? 언제 도---?
e---- d----------?
+
Кога има автобус до центарот на градот? 언제 버-- 시-- 가-?
e---- b------- s------ g---?
+
   
Ова е вашиот куфер? 그게 당-- 여------?
g---- d--------- y-------------------?
+
Ова е вашата ташна? 그게 당-- 가----?
g---- d--------- g----------?
+
Ова е вашиот багаж? 그게 당-- 짐---?
g---- d--------- j-------?
+
   
Колку багаж можам да земам со себе? 얼마- 많- 짐- 가-- 수 있--?
e------ m------- j------ g-------- s- i-------?
+
Дваесет килограми. 20킬--.
20k------.
+
Што, само дваесет килограми? 네? 겨- 20킬--?
n-? g---- 20k------?
+