македонски » корејски   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [서른여섯]
36 [seoleun-yeoseos]

대중 교통
daejung gyotong

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [서른여섯]
36 [seoleun-yeoseos]

대중 교통
daejung gyotong

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Каде е автобуската станица? 버스 정--- 어---?
b----- j------------- e-------?
Кој автобус вози во центарот? 어떤 버-- 시-- 가-?
e------ b------- s------ g---?
Која линија морам да ја земам? 어떤 버-- 타- 해-?
e------ b--------- t--- h----?
   
Дали морам да се прекачувам? 갈아-- 해-?
g-------- h----?
Каде морам да се прекачам? 어디- 갈--- 해-?
e------ g-------- h----?
Колку чини еден возен билет? 표 한-- 얼---?
p-- h-------- e--------?
   
Колку автобуски станици има до центарот? 시내-- 몇 정-----?
s--------- m----- j-----------------?
Овде морате да се симнете. 여기- 내--- 해-.
y------- n---------- h----.
Морате да се симнете позади. 뒤로 내--- 해-.
d---- n---------- h----.
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. 다음 기-- 오 분 후- 와-.
d----- g-------- o b-- h-- w---.
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. 다음 전-- 십 분 후- 와-.
d----- j------------ s-- b-- h-- w---.
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. 다음 버-- 십- 분 후- 와-.
d----- b--------- s---- b-- h-- w---.
   
Кога вози последното метро? 마지- 기-- 언---?
m------ g------ e--------?
Кога вози последниот трамвај? 마지- 전-- 언---?
m------ j---------- e--------?
Кога вози последниот автобус? 마지- 버-- 언---?
m------ b------- e--------?
   
Дали имате возен билет? 표가 있--?
p---- i-------?
Возен билет? – Не, немам. 표요? – 아--- 없--.
p----? – a----- e--------.
Тогаш морате да платите казна. 그럼 벌-- 내- 해-.
g------ b----------- n---- h----.