македонски » корејски   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [서른일곱]
37 [seoleun-ilgob]

이동 중
idong jung

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [서른일곱]
37 [seoleun-ilgob]

이동 중
idong jung

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Тој патува со мотор. 그는 오---- 타-.
g------ o--------- t---.
Тој патува со велосипед. 그는 자--- 타-.
g------ j------------ t---.
Тој пешачи. 그는 걸---.
g------ g----------.
   
Тој патува со брод. 그는 배- 타- 가-.
g------ b------ t--- g---.
Тој патува со чамец. 그는 보-- 타- 가-.
g------ b-------- t--- g---.
Тој плива. 그는 수-- 해-.
g------ s---------- h----.
   
Дали овде е опасно? 여기- 위---?
y-------- w----------?
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? 혼자 히---- 하- 것- 위---?
h---- h----------- h----- g------- w----------?
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? 밤에 혼- 산--- 것- 위---?
b---- h---- s------------- g------- w----------?
   
Ние го погрешивме патот. 우리- 운--- 길- 잃---.
u------ u--------- g------ i------------.
Ние сме на погрешен пат. 우리- 길- 잘- 들---.
u------ g------ j----- d-------------.
Ние мораме да се вратиме. 우리- 돌--- 해-.
u------ d-------- h----.
   
Каде може овде да се паркира? 여기 어-- 주-- 수 있--?
y---- e---- j------- s- i-------?
Има ли овде паркиралиште? 여기- 주--- 있--?
y----- j---------- i-------?
Колку долго може овде да се паркира? 여기- 얼-- 오- 주-- 수 있--?
y------- e------ o--- j------- s- i-------?
   
Возите ли скии? 스키 타-?
s---- t---?
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? 스키 리-- 타- 꼭---- 가-?
s---- l------- t--- k------------- g---?
Може ли овде да се изнајмат скии? 여기- 스-- 빌- 수 있--?
y------- s-------- b----- s- i-------?