македонски » корејски   Во такси


38 [триесет и осум]

Во такси

-

+ 38 [서른여덟]38 [seoleun-yeodeolb]

+ 택시 안에서taegsi an-eseo

38 [триесет и осум]

Во такси

-

38 [서른여덟]
38 [seoleun-yeodeolb]

택시 안에서
taegsi an-eseo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Ве молам повикајте едно такси. 택시 좀 불- 주--.
t----- j-- b----- j-----.
+
Колку чини до железничката станица? 기차--- 얼---?
g------------- e--------?
+
Колку чини до аеродромот? 공항-- 얼---?
g------------ e--------?
+
   
Право напред, молам. 앞에- 직- 하--.
a------ j----- h-----.
+
Овде десно, молам. 여기- 우-- 하--.
y------- u------- h-----.
+
Таму на аголот на лево, молам. 코너-- 좌-- 하--.
k-------- j--------- h-----.
+
   
Брзам. 저는 바--.
j------ b------.
+
Јас имам време. 저는 시-- 있--.
j------ s------ i-------.
+
Ве молам возете пополека. 천천- 운----.
c----------- u-----------.
+
   
Застанете овде молам. 여기- 세- 주--.
y------- s--- j-----.
+
Почекајте еден момент Ве молам. 잠깐- 기-- 주--.
j--------- g------- j-----.
+
Јас веднаш ќе се вратам. 금방 돌- 올--.
g------- d---- o------.
+
   
Дадете ми една признаница Ве молам. 영수- 좀 주--.
y----------- j-- j-----.
+
Јас немам ситни пари. 잔돈- 없--.
j------- e--------.
+
Вака е добро, остатокот е за Вас. 괜찮--- 잔-- 가---.
g-------------- j--------- g-------.
+
   
Возете ме на оваа адреса. 이 주-- 데-- 주--.
i j----- d------- j-----.
+
Возете ме до мојот хотел. 제 호-- 데-- 주--.
j- h------ d------- j-----.
+
Возете ме на плажата. 해변-- 데-- 주--.
h------------ d------- j-----.
+