македонски » корејски   Автомоблиска незгода


39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

+ 39 [서른아홉]39 [seoleun-ahob]

+ 자동차 고장jadongcha gojang

39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

39 [서른아홉]
39 [seoleun-ahob]

자동차 고장
jadongcha gojang

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Каде е следната бензинска пумпа? 다음 주--- 어---?
d----- j--------- e-------?
+
Јас имам една дупната гума. 타이-- 펑- 났--.
t------ p------- n--------.
+
Дали можете да го промените тркалото? 타이-- 갈--- 수 있--?
t-------- g--------- s- i-------?
+
   
Потребни ми се неколку литра дизел. 디젤 몇 리-- 필---.
d---- m----- l------ p----------.
+
Немам повеќе бензин. 기름- 떨----.
g------- t------------------.
+
Имате ли резервна туба? 예비 기--- 있--?
y--- g----------- i------?
+
   
Каде можам да телефонирам? 어디- 전-- 수 있--?
e------ j--------- s- i-------?
+
Ми треба влечна служба. 견인 서--- 필---.
g------- s--------- p----------.
+
Барам една работилница. 정비-- 찾- 있--.
j------------ c----- i-------.
+
   
Се случи сообраќајна несреќа. 사고- 났--.
s----- n--------.
+
Каде е најблискиот телефон? 가까- 전-- 어- 있--?
g------ j-------- e--- i-------?
+
Имате ли мобилен со себе? 핸드- 있--?
h--------- i-------?
+
   
Потребна ни е помош. 우리- 도-- 필---.
u------ d----- p----------.
+
Повикајте еден лекар! 의사- 불- 주---
u------- b----- j-----!
+
Повикајте ја полицијата! 경찰- 불- 주---
g------------- b----- j-----!
+
   
Вашите документи Ве молам. 서류-- 주--.
s------------- j-----.
+
Вашата возачка дозвола Ве молам. 운전---- 주--.
u---------------------- j-----.
+
Вашата сообраќајна дозвола Ве молам. 자동- 등--- 주--.
j-------- d---------------- j-----.
+